Tudásbázis

Alszerelés készítése szerelés környezetben

2014. január 31. Kategóriák: Solid Edge Címkék: összeállítás

A gyakorlatban a tervezés során sokszor előfordul, hogy létrehozunk egy szerelést és miközben dolgozunk vele rájövünk arra, hogy néhány egymáshoz kapcsolódó alkatrészt szeretnénk felhasználni alszerelésként, a főszerelés egy másik részén.

Sokszor előre nem tudjuk eltervezni, hogy mely alkatrészek tartozzanak egy alszerelésbe, hanem erre csak később a tervezés közben jövünk rá, ekkor nyújt nekünk segítséget ezen tudásbázis cikkünk.

Megoldás:
A képen látható szerelésben, szeretnénk létrehozni egy alszerelést a kiválasztott alkatrészekből (fedél, csavar). Amennyiben jól megnézzük a terméket észrevehető, hogy ezeket az alkatrészeket még egyszer fel szeretnénk használni a (középső alkatrész) ház túl oldalán is, egy alszerelésként viszont gyorsabban, könnyebben kezelhető lenne.

Először ki kell választanunk az alkatrészeket, amiket egy alszerelésbe szeretnénk átmozgatni, ezután válik csak aktívvá az Átstrukturálás parancsunk. Ezt a szerelési eszköztárban találjuk.

A következő lépésben, meg kell adni az új alszerelés helyét, hogy melyik szerelési szinten szeretnénk létrehozni. Ezt a képen látható előugró ablakban, úgy tudjuk megadni, hogy kijelöljük azt a szerelést, amelyikben létre szeretnénk hozni az alszerelésünket, vagyis jelen esetben a főszerelést kell kiválasztani. Ezután válik csak aktívvá az Új alszerelés nyomógomb, ezt megnyomva tudjuk elkészíteni az új összeállítást. Megjelenik egy ablak ahol, meg kell adnunk a sablon típusát, a fájl nevét, a szerelés pozícióját.

Amennyiben ezt megtettük és az Ok gomb megnyomásával elfogadjuk, akkor figyeljük meg, a szerelés történetben megjelent ez az alösszeállításunk. Innentől kezdve, ebben az alszerelésben létrehozhatunk egy alkatrészmintát a csavarokról és utána, már gyorsabban be tudjuk szerelni ezt az alszerelésünket, a ház másik oldalára is.

A kért tartalom eléréséhez szoftverkövetési szerződéssel kell rendelkeznie a graphIT Kft.-nél!

A szoftverkövetési szerződés számos előnyt nyújt az Ön részére amellett, hogy a Terméktámogatási weboldal teljes tartalmát is eléri:

Amennyiben rendelkezik szoftverkövetési szerződéssel, de a weboldalon még nincs ilyen jogosultsága, kérem töltse ki az alábbi űrlapot:

CAPTCHA
Kérjük várjon...

 

!!!