Tudásbázis

Alszerelés összeszámolása szerelésben

2014. január 27. Kategóriák: Solid Edge Címkék: összeállítás

A tervezők igyekeznek úgy felépíteni szereléseiket, ahogy azt a valóság megkívánja az az alszerelésekre és alkatrészek bonthatóak vissza. Több funkció is a rendelkezésünkre áll alkatrészek összeszámolására, de a felhasználóknak mindig vannak különleges igényeik!

Hány alszerelés található a megtervezett gépünkben, konstrukciónkban?

A kérdéses szerelésen belül menjünk rá az Edge-tár Kiválasztása panelére. Itt válasszuk ki az Új lekérdezés készítése ikont.

A megjelenő ablakban konfigurálhatjuk a keresés peremfeltételeit. Adjuk meg a Lekérdezés nevét, beállíthatjuk, hogy mely modellekre legyen érvényes a keresés (Mutatott alkatrészek, Elrejtett stb…), illetve figyelembe vegyük-e az alszereléseket. A Keresési kritériumokhoz be kell állítani, hogy a Tulajdonságnál a Név tartalmazza az „asm” értéket és ezt adjuk hozzá a jellemzőkhöz. Itt megjegyezném azt, hogy összetett, több tulajdonságos keresésre is lehetőség van. Majd fogadjuk el, amit létrehoztunk.

Ezek után a lekérdezésekhez bekerült az általunk létrehozott „asm”, így duplán rákattintva már indítható is a keresés. A keresési feltételeknek megfelelően kiválasztódnak az egyes modellek és azok darabszáma megjelenik az alsó információs sorban! Ezek a keresési feltételek is elmenthetőek a szerelési sablon fájlba, így azokat nem kell külön-külön létrehozni!

Van egy másik lehetőségünk is Vizsgálat panel Szerelési statisztikák alatt!

Itt azonnal megkapjuk a szerelés jellemzőit külön kiolvasva a benne található Összes alszerelést.

Ha valaki látni is szeretné, hogy melyek az alkalmazott alszerelésk, akkor lehet rendezni a táblázat oszlopaiban szereplő elemeket. JEG az adott oszlopnéven és ott válasszuk a Rendezés -> Növekvő/Csökkenő sorrendet.

A sorrend létrehozása után a cellák kijelölhetőek, és kimásolhatóak mondjuk egy excel táblába és ott tovább formázhatjuk a kapott adatokat, további műveleteket végezhetünk velük!

Mindkét lehetőség gyakorlati alkalmazhatósága itt megtekinthető:

 

A kért tartalom eléréséhez szoftverkövetési szerződéssel kell rendelkeznie a graphIT Kft.-nél!

A szoftverkövetési szerződés számos előnyt nyújt az Ön részére amellett, hogy a Terméktámogatási weboldal teljes tartalmát is eléri:

Amennyiben rendelkezik szoftverkövetési szerződéssel, de a weboldalon még nincs ilyen jogosultsága, kérem töltse ki az alábbi űrlapot:

CAPTCHA
Kérjük várjon...

 

!!!