Tudásbázis

EdgeTár paneleinek visszaállítása

2014. január 10. Kategóriák: Solid Edge Címkék: beállítások, EdgeTár, panel

Gyakran történik az a felhasználókkal, hogy egy-két ablakot, panelt véletlenül vagy szándékosan “eltüntetnek”. A felhasználói felület beállításainak ismerete nélkül megpróbálják valahogy visszaállítani őket, de sajnos ez nem sikerül és ilyenkor érkeznek a hogyan tudom visszaállítani az eltüntetett ablakokat?

Solid Edge panelek 2Az ST3-tól kezdve az EdgeTártól külön helyezkedik el a Szereléstörténet panelVista és Win7 használata esetén még máshogy is néz ki (persze ez visszaállítható az ST2-esnek megfelelőre, de használjuk inkább az alapértelmezett szerint).

Az EdgeTár további panelei valamelyik oldalra el vannak rejtve, azonban ha a panel neve fölé visszük az egér mutatóját, akkor az előugrik automatikusan, nem is kell rákattintani.

Az itt nem látható paneleket tudjuk megjeleníteni, ha rákattintunk a Panelek lefele mutató nyilára. Innen kiválaszthatjuk, hogy melyik panelt szeretnénk újra megjeleníteni. Amely panelek jelenleg is elérhetőek, azok narancssárga kiemeléssel szerepelnek! A megjelent panel nem lesz automatikusan elrejtve, azt nekünk kell beállítani a “Dokkolás” kapcsolóval.

Solid Edge panelek

A másik lehetőség az az, hogy a Megjelenítés –> Panelek (Mutat csoport) lenyitásával elérhetjük ugyanazt az előugró ablakot, amelyről fentebb írtam. Így itt is ugyanúgy kell kiválasztanunk az aktivizálni kívánandó panelt!  A fent említett két lehetőséget használhatjuk arra is, hogy a megjelenített, de nem aktivizált panelt aktívvá tesszük, előtérbe hozzuk!

!!!