Tudásbázis

Komponens egyedi információi szerelésben

2014. január 27. Kategóriák: Solid Edge Címkék: műhelyrajz

A tervezők általában egzakt információkkal dolgoznak, értem ezalatt, hogy azt lehet jól megtervezni, ami „megfogható”. Azonban sokszor, olyan információval kell ellátni egy terméket, amely fizikálisan nem jelenik meg a konstrukcióban, de szükség van rá a darabjegyzékben, gépkönyvben stb…


A darabjegyzék normális esetben egy zárt rendszer eredménye, a szerelés következménye (itt nem vesszük figyelembe a BOM fogalmát), így nem egyszerű „belecsempészni” a megfoghatatlan információkat.
Hogyan lehet, megjeleníteni a nem grafikus komponens mennyiségét a darabjegyzékben?

 

Hozzuk létre a „nem grafikus” elemet, ami lehet gáz, folyadék stb… Válasszuk a szerelésben a Kezdőlap à Létrehozás szerelésen belül. A megjelenő ablakban válasszuk az alkatrész sablont és adjuk meg a fájl nevét, majd kattintsunk a Létrehozás gombra.

JEG az újonnan létre fájlon, és válasszuk az Adatlap parancsot az előugró menüből. A szerelésen belülről is elérhetjük az alkatrészhez tartozó adatlapot, így nem kell visszalépni az alkatrészhez!

A megjelenő ablakból válasszuk az Egyéni jellemző panelt. Itt hozzáadhatunk olyan attribútumokat a modellhez, amelyek később megkülönböztethetik azt más modellektől, vagy egyszerűen felhasználjuk azokat szerelés és/vagy rajz készítésénél.

Most szöveges parancs segítségével a nem grafikus alkatrészeknél értelmezhetetlen darabszámot fogjuk felülírni rá jellemző mennyiségi információval a következőképpen:

  1. Névhez írjuk be a következőt: SE_ASSEMBLY_QUANTITY_OVERRIDE.
  2. A Típusnál válasszuk a Számot
  3. Az Érték mezőbe „1”-et (egy) írjunk, válasszuk az Új gombot

Ezzel szövegesen lehetővé tettük a darabszám felülírását.

  1. Névhez írjuk be a következőt: SE_ASSEMBLY_QUANTITY_STRING.
  2. A Típusnál válasszuk a Szöveget
  3. Az Érték mezőbe írjuk be a kívánt mennyiséget, ami ebben az esetben 1200Liter, majd válasszuk az Új gombot, miután ezzel is készen vagyunk, kattintsunk az OK-ra!

Az adott szerelésről készítsünk rajzot és egy darabjegyzéket is! Láthatjuk, hogy a darabjegyzék darabszám oszlopában az általunk megadott érték található!

Ennek a gyakorlati alkalmazhatósága itt megtekinthető:

Miért volt hasznos ezt a cikket átolvasni:

A kért tartalom eléréséhez szoftverkövetési szerződéssel kell rendelkeznie a graphIT Kft.-nél!

A szoftverkövetési szerződés számos előnyt nyújt az Ön részére amellett, hogy a Terméktámogatási weboldal teljes tartalmát is eléri:

Amennyiben rendelkezik szoftverkövetési szerződéssel, de a weboldalon még nincs ilyen jogosultsága, kérem töltse ki az alábbi űrlapot:

CAPTCHA
Kérjük várjon...

 

!!!