Tudásbázis

Reuse Library használata

2014. január 31. Kategóriák: NX Címkék: modellezés

Összeállítások készítésekor sok időt kell eltölteni a szabványos alkatrészek elkészítésével és a meglévő komponensek megkeresésével a beillesztéshez. Van-e olyan megoldás, ami tartalmaz előre elkészített szabványos alkatrészeket és hogyan tudjuk ezeket vagy saját készítésű komponenseinket gyorsan újra felhasználni?

Ezekre a problémákra ad megoldást a Reuse Library.

Beállítása: File => Utilities => Customer Defaults => Gateway
=> Reuse Library alatt On-ra kell állítani a Display Reuse Library-t a Native vagy a Teamcenter részben.

Reuse Library: Ebben a részben találjuk a feltelepített Standard Parts komponenseket, szabvány szerint csoportosítva. Meglévő könyvtárainkat, így az azokban található komponenseinket is hozzáadhatjuk egy jobb egér gomb, Add Library paranccsal. Az eltávolítása a Remove Library paranccsal történhet.

Tree search: Ebben a részben kulcs szavak segítségével kereshetünk a komponensek között. A végeredményt exportálhatjuk browser-be vagy egy excel fájlba.

Member select: Ebben a részben láthatjuk az elérhető komponenseket. Kiválaszthatjuk, hogy milyen listába (List, Icons, Thumbnails, stb.) és milyen nézetben (view all, view KE parts only, stb.) akarjuk megjeleníteni. Egy-egy komponens kiválasztva és jobb egér gombot használva, választhatunk az Add to Assembly vagy Open parancsok között.

Standard Parts: Kiválaszthatjuk a szabványt, a megnevezés, a típust. Az Add to Assembly parancs segítségével pedig az összeállításba helyezhetjük a komponenst az alábbi ablak segítségével.

!!!