Tudásbázis

Revíziókezelő

2014. február 2. Kategóriák: Solid Edge Címkék: összeállítás

A revíziókezelő segítségével a következő feladatokat tudjuk megoldani:

A revíziókezelőt használhatjuk a hibás csatolások beazonosítására, kijavítására. A szerelésben található alkatrész fájlok összegyűjtésére (Az .asm fájl csak hivatkozásokat tartalmaz a szerelés elemeire) illetve revízionálásra.

A revíziókezelőt többféle képen is elérhetjük.
Egyszer a start menüben a Solid Edge mappában a Megtekintés korrektúra (View and Markup) ikonra kattintva vagy a Solid Edge fájlra jobb egérgombbal kattintva Megnyitás Revíziókezelőben.

A következő gyakorlati példa jól szemlélteti a revíziókezelő hasznosságát.

A feladat az, hogy egy adott alkatrész fájlt szeretnénk átnevezni. Ez az alkatrész fájl több összeállításban is szerepel, mint komponens.
Elsőként a Hol használt parancsal megkeressük azokat az összeállításokat ahol az alkatrész szerepel mint komponens, majd átnevezzük az alkatrészt.
Az átnevezés után az összeállításokban hibás csatolások lesznek, mert nem találja az eredeti fájlt (át lett nevezve).

Mivel nem szeretnénk minden összeállításban ezt az alkarész kicserélni ezért megoldásként a revíziókezelő Csatolások újradefiniálása parancsot használom. Itt bemeneti információként három dolgot kell megadnom.

Az első a keresési mappa, ahol azok, az összeállítások találhatók amiben az átnevezett alkatrészünk szerepel (még a régi névvel).

Második paraméterként az eredeti fájl teljes elérési útvonalát (pl: C:\Program Files\Solid Edge ST5\Training\axle.par) illetve harmadikként az átnevezett fájl eléri útját (C:\Program Files\Solid Edge ST5\Training\axle_new.par)

 A parancs lefutása után a revíziókezelő elvégzi a cserét az összeállításokban.

Összeállítás másolása revíziókezelővel:

 

!!!