Tudásbázis

Solid Edge ST7 3D Vázlat

2015. március 27. Kategóriák: Solid Edge

A Solid Edge ST7 egyik újdonsága a 3D vázlat parancs, de jobban belegondolva ez a funkció a Solid Edge-ben valójában nem is olyan új…

A Solid Edge évek óta tartalmazza az XpresRoute és a Kábelkorbács kiegészítő csomagokat, melyek alkalmasak 3D vázlatok létrehozására, bár az elkészített vázlat csak ezekben a környezetekben használható.

3dvazlat1

A Solid Edge összes 3D környezete tartalmazza a Görbe pontokon át és a Görbe táblázatból parancsokat, amik szintén 3D vázlatok létrehozására alkalmasak, de ezek a görbét meghatározott pontokon keresztül hozzák létre. Ezenkívül természetesen mindig létrehozható egy pár egymást metsző 2D vázlat amikből 3D-s Keresztező görbék generálhatóak, de belefuthatunk olyan problémás helyzetekbe, amikor a vázlatnak duplán kell önmagába visszatérnie és ez problémát okozhat a 3D Keresztező görbe kiszámításakor.

 

Mi tehát akkor az új az ST7 3D Vázlat parancsában?

ST7 3D Vázlat egy új környezet 3D Vázlatok létrehozására, melyek vázlatként egyenként belekerülnek a modelltörténetbe. Tartalmaz az XpresRoute és Kábelkorbács környezetek főbb 3D-s eszközei mellett számos új funkciót is. Ilyenek a 3D igazítási vonalak mutatása vagy az új vázlat művelet visszajelzések, plusz egy térfogati indikátor, ami jelzi számunkra, hogy csak az XY síkban rajzolunk, vagy a Z tengely mentén is történik eltolás.

3dvazlat2

A rajzolható elemek is kibővültek, a szerkesztő eszközöktől kezdve a kényszerekig, a vonal stílus és Intellisketch beállításaival egyetemben.

Összegezve tehát elmondható, hogy a 3D vázlatok létrehozása a Solid Edgbe-ben nem teljesen új lehetőség, de a 3D Vázlat parancs megújult visszajelzéseinek segítségével egyszerűen és gyorsan hozhatunk létre 3D geometriákat.

!!!