Tudásbázis

Solid Edge ST7 újdonság (Mérési eszközök)

2014. április 10. Kategóriák: Solid Edge Címkék: ST7

Egy újabb Solid Edge ST7 újdonság látott napvilágot, amely a megújult/újradolgozott mérési eszközöket mutatja be.

Mérési eszközök panel

Mérési eszközök panel

 Minden egyéb használható eszközzel kiegészülve, úgy mint a kulcspontok, egy rendkívül hasznos és erőteljes, minden célra alkalmas mérési eszközt kapunk, amelyhez nem kell többé kifogásokat gyártanunk.

Parancstár szerkezete

Parancstár szerkezete

A fent látható interfész nem más mint egy klasszikus parancstár, mely szintén tartalmaz egy leugró fület számos szöveges címkével, ahogyan az interfész többi eleme is.

Méretek megjelenítése modellen

Méretek megjelenítése modellen

 A méret jelölések a modellen jól látszanak, valamint nyitható hozzájuk egy összegző párbeszédablak is, amely mutatja a különálló és halmozott mértékegységeket több elem egyszerre történő kijelölése esetén. Amikor egy felület van kijelölve, akkor lekérdezhetünk felszínt, kerületet, és még felszín normálvektor irányt is.

Összegző párbeszédablak

Összegző párbeszédablak

A méretek elmenthetőek változóként, ami egy rendkívül hasznos új funkciónak bizonyul. A kulcspontok opció segítségével kiválaszthatunk középpontokat, amikor is megjeleníti a vetített távolságokat az összes főtengelyhez képest.

 

Mérhetünk szögeket élek, felszínek, tengelyek, egy vonal és sík, vagy 3 pont között is akár.

 

Megmérhetjük a teljes tömör test térfogatát, vagy teljes felszíni területét a kiválasztott felületeknek, és a tömegközéppont helyét.

 

Furatok tulajdonságait is mérhetjük, beleértve az átmérőt és mélységet, kúpos/süllyesztett tulajdonságokat, menetméretet és mélységet.

 

Nagyon jó húzás a közös origóból történő mérés (néha koordinátaméretként is emlegetik), ahol több elem mérhető ugyanabból az eredőből.

 

Szóval így néz ki egy újabb ST7 újítás, amit tényleges használata közben tudunk majd igazán értékelni. Csak emlékeztetőként és érdekességként szeretném megjegyezni, hogy a „kiszivárogtatott” újdonságokat a fejlesztők apróságoknak titulálták azokhoz az újításokhoz képest melyeket csak a Solid Edge University keretein belül fognak bemutatni, a program új ST7-es verziójával.

!!!