Tudásbázis

Újabb Solid Edge ST7 előzetes (Mértékegységek)

2014. március 26. Kategóriák: Solid Edge Címkék: ST7

Korábban már beszámoltunk róla, hogy idén Május 12 – 14 között kerül megrendezésre a Solid Edge University, amelynek apropójából a fejlesztők egy-egy újdonságot a publikum elé tárnak. Ismét érkezett egy Solid Edge ST7 újdonság, lássuk hát mi az:

A legfrissebb újítás úgy látszik a mértékegységek egyszerű kezelését, átláthatóságát hivatott szolgálni. Elsőként a Mértékegységek az ST7-ben egy egyszerűbb elérhetőséget kaptak, ahogy az alkalmazás menüben ez jól látható is. Nem kell mást tenni, mint a Tulajdonságok alkalmazás menüben kiválasztani a Fájl mértékegységeket (File Units).

Fájl mértékegységek helye az alkalmazás menüben

Fájl mértékegységek helye az alkalmazás menüben

Mértékegységek lap a Solid Edge beállítások párbeszédablakban

Mértékegységek lap a Solid Edge beállítások párbeszédablakban

Ezt követően a Mértékegységek lap felugrik a Solid Edge beállítások párbeszédablakban, jóval egyszerűbbé téve a megtalálását. A változtatás egyik fő célja az volt, hogy a mértékegységek kezelése egyszerűbbé váljon, valamint könnyebben szinkronizálható legyen a Méret stílusokkal.

Választhatunk egy ismert mértékegységrendszerből vagy egyénileg testre szabhatjuk a mértékegységeinket.

Méret stílusok lap a Solid Edge beállítások párbeszédablaban

Méret stílusok lap a Solid Edge beállítások párbeszédablaban

 A Méret stílusok lap a Solid Edge beállítások párbeszédablakon belül ugyan úgy működik, ahogy eddig is, egy-két újítással kiegészülve. Elsőként látható újítás az Aktív méret stílus (Active Dimension Style) opció, ami felül található és egyértelművé teszi a modell beállítások jelenlegi állapotát.

!!!